Bangerhead

Bolag: Bangerhead AB
Grundat: 2008
Förvärvsår: 2017
Bransch: Skönhetsbranschen
Grundare: Per Sköld, Magnus Wahlström och Thomas Grabe
VD: Marc Palmefjord

Vi på Bangerhead gör ett välkurerat och utvalt sortiment inom hårvård, smink, parfym och hudvård tillgängligt dygnet runt i nästan hela Europa. Vi säljer endast det som vi tycker är bra och sätter på så sätt vår stämpel på att det är riktigt bra produkter som passar i vårt premiumsortiment. Våra kunder är till huvudsakligen urbana kvinnor i 30–40 årsåldern som kommit en bit i karriären och är intresserade av skönhet, mode och allt däromkring.

Året var 2008 och e-handeln var i sin linda. Vid den här tiden hade jag (Per) ett internship på Nordea under min tid på Handelshögskolan i Stockholm och var finansiell rådgivare vid ett utköp från börsen. Bolaget i fråga hade en affärsmodell som öppnade mina ögon för egna framtida affärer då jag tydligt kunde se hur de sålde många starka varumärken, vilka genererade trafik till deras egen hemsida, samtidigt som de sålde sina egna produkter.

Samtidigt som jag började göra research på vilken sorts produkter jag ville fokusera på sprang jag in i en kontakt från Göteborg som startat en frisörsalong. Det var där som idén föddes om att arbeta mot frisörbranschen och med starka varumärken så som Redken, Kerastase mfl. Även Magnus och Thomas var studenter vid den här tiden. Vi enades alla kring affärsmodellen och arbetade sedan dygnet runt och sov i skift för att få klart allting till lanseringsfesten den 7 december 2008. Och vi hann! Första ordern trillade in dagen efter festen och sedan dess har Bangerhead haft ett ständigt flöde av ordrar. Det var 14 år sedan.

En avgörande faktor som gjorde att vi lyckades i uppstarten var att vi var fast beslutade att göra detta. Att inte ge upp var helt avgörande. De inledande åren stöter man på motgångar mest hela tiden och hade vi fått 100 kr varje gång vi hade velat lägga ner bolaget hade vi haft mycket pengar idag. Men vi satte oss upp på hästen, igen och igen.

Vi började alltså med professionell hårvård, byggde upp det och tog sedan in kapital för första gången 2011. Då breddades verksamheten till att även sälja smink, parfym och hudvård. Efter detta kom Falvir in i bilden för en andra investeringsrunda. Detta för att fortsätta skala upp resan på fler marknader och utöka vår egenproduktion. Efter detta fanns vi inte enbart i Sverige utan även i Danmark, Norge, Finland, Nederländerna och Polen.

Falvir är både lyhörda och utmanande och både Stefan och Måns är inte bara slipade affärsmän utan har en god verksamhetsförståelse och en affärsmoral. De är förstående, flexibla och är så enkla att arbeta med. I samarbetet finns inget vi och dem – för vi går in i detta tillsammans – och det är en stor styrka.

Per - Bangerhead
Åk till toppen