Prodikt

Förvärvsår: 2020
Bransch: Tech within Sustainability
Grundare: Rasmus Ekberg, Daniel Olausson
VD: Rasmus Ekberg

Vi är en digital hållbarhetsplattform som synliggör och förenklar arbetet med bland annat klimatberäkningar i byggprojekt. I byggprojekt kan man nu enkelt välja vilket material man ska använda och få en fullständig klimatdeklaration eller analys över hur cirkulärt ens projekt är. Vi möjliggör för marknaden att äntligen kunna specificera sina krav på hållbarhet, vilket innebär fantastiska möjligheter för alla bolag där ute.

Resan startade då vi, i våra tidigare positioner, såg hur byggmarknaden drevs mot mer och mer hållbara produkter på en helt ny nivå. Det blev också tydligt att de underlag som finns för klimatpåverkan var för tekniska och vetenskapliga för t.ex. arkitekter och fastighetsägare att fatta beslut på. Det fanns en osäkerhet - och det man är osäker på vill man inte ta beslut på.  Vår vision som vi nu förverkligar med plattformen www.prodikt.com är att tillgängliggöra och ta bort all osäkerhet, så att de olika aspekterna av hållbarhet äntligen kan blir en del av byggprocessen.

Falvir har varit tydliga med att de tror på visionärt ledarskap och det är väldigt värdefullt för oss. De pratar om att ”skapa ett liv med än större värde för alla”, vilket vi fullt ut känner går i linje med vårt arbete.

Först och främst var vi i behov av kapital men det är skillnad på pengar och pengar. Falvir symboliserar kompetens och erfarenhet. De sitter med i vår styrelse sedan starten och de är någon som trodde på oss och som fokuserar på hur de kan bidra. Falvir har ett modernt och ödmjukt sätt att hantera sin portfölj på vilket symboliserar långsiktigt ägande och att de tror på sina investeringar. Måns har alltid varit noga med att kapital växer mest med människor som får växa och det har varit tydligt sedan dag ett.

 

Prodikt
Åk till toppen