WeiQ

Förvärvsår: 2021
Bransch: Fintech
Grundare: Josef Weidman, Henrik Norrman, Alexander Najafi.
VD: Josef Weidman

Vår affärsidé på WEIQ är att skapa mer tid för service genom att möjliggöra för kunden att själv genomföra bordsbeställningar och betala genom en app. Vi såg att detta tog bort friktion och väntetider under restaurangbesöket. Svenska restauranger är uppbyggda kring flaskhalsar och har hälften så mycket personal än t.ex. franska restauranger. Köer, väntetider vid bordet på att få hjälp, problem med kassa, kortterminal etc. Vi tar bort dessa flaskhalsar och överlåter det till tekniken. Vi har till exempel inlett ett forskningsprojekt med Grythyttans restaurangskola för servitörer för att se hur synen på service har förändrats och hur man lyfter detta i en digital kontext. Det är tydligt att synen på service håller på att förändras.

Allting började på en uteservering i Lund under en after work. Istället för god service och smidighet kom alla kunder samtidigt, kassan och terminalerna strulade mm. Det blev tydligt att köpresan störde upplevelsen med nära och kära. När vi drog igång hade alla fasta jobb och det var läskigt att kasta loss. I mars 2020 var det svettigt då stora kunder sa upp avtal men det fanns ingen alternativ att lägga av. Vi hade inte planerat för att misslyckats. Efter ett tag började sedan pandemin forma hur man navigerade på krogen.

Vi sa nej till andra investerare som inte hade samma målbild som oss och när vi kom i kontakt med Falvir klickade det snabbt. De målade inte bara upp en snygg fasad - de visade vad som verkligen kunde skapade värde för våra kunder. De investerade i oss i ett tidigt skede. De är bra på att se den större bilden och har verkligen varit ett bra bollplank som fått idén och företaget att växa. Investerare måste ha passion, tålamod - och det på riktigt. Falvir är ärliga, har ställt rätt frågor och de anpassar sig efter vad som behövs i sina olika innehav. Saknar vi en finanschef så hjälper de till med det, men vill vi lösa det själva är det också okej. Det finns en förståelse för mig som entreprenör och då de är själva entreprenörer så förstår de precis.

WeiQ
Åk till toppen